Programma Algemeen


Wie de Brabanthallen nadert, ziet buiten al fraai materieel opgesteld. Zwaartransport, LZV’s en grote hijskranen, het ‘kriebelt’, je weet waar je voor naar de Brabanthallen bent gekomen. In de Centrale Entreehal staan de mooiste trucks, demovoertuigen en specials opgesteld. Het is de ‘Showroom’ van het evenement, het genieten kan beginnen.

Binnen in de hallen staan zo’n 350 voertuigen opgesteld. Bij de verschillende importeurs en dealers ben je welkom om je te laten informeren over de nieuwste mogelijkheden en kun je een kijkje nemen in verschillende demovoertuigen.

In samenwerking met de Transport Academie en Code95Lease, wordt het 2e Safety Event georganiseerd. Met onder andere Rijkswaterstaat, Politie en diverse Bergingsbedrijven wordt aandacht gevraagd voor wat te doen bij een ongeluk. En behalve berging wordt er in beeld gebracht wat er nog meer bij komt kijken, zoals o.a. wegdekreiniging en herstel. Een heus ongeval met geschaarde vrachtwagen werd nagebootst. En in het diorama 1 op 50 worden meerdere bergingsituaties en zwaartransportoplossingen in beeld gebracht.

De O.S.C. (Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten) organiseert op zaterdag de finale van de 'Zuinigste Chauffeur van Nederland' en zorgt ervoor dat op zondag het publiek zelf testritten mag uitvoeren. Om hiervoor in te schrijven neem je rechtsreeks contact op met O.S.C.

RadioNL presenteert leukste muziek van Nederland. Zij brengen onder andere Tina Trucker, Johnny Sleegers, Hessel Wijkstra en Johnny Bolk mee naar de Brabanthallen. Verschillende verenigingen presenteren hun (stuurmans)kunsten op de radiografische modelbanen. En ook is het weer genieten van privéverzamelingen en diverse LEGO kermissen en transport.

Terugblikken op afgelopen editie? Foto's bekijken? Check de Facebookpagina