Programma Algemeen


Wie de Brabanthallen nadert, ziet buiten al fraai materieel opgesteld. Zwaartransport, LZV’s en grote hijskranen, het ‘kriebelt’, je weet waar je voor naar de Brabanthallen bent gekomen. In de Centrale Entreehal staan de mooiste trucks, demovoertuigen en specials opgesteld. Het is de ‘Showroom’ van het evenement, het genieten kan beginnen.

Binnen in de hallen staan zo’n 400 voertuigen opgesteld. Bij de verschillende importeurs en dealers ben je welkom om je te laten informeren over de nieuwste mogelijkheden en kun je een kijkje nemen in verschillende demovoertuigen.

In samenwerking met de Code95 Academie Nederland, worden onder andere trucktrek wedstrijden georganiseerd. Wie wordt het Sterkste Transportbedrijf van Nederland? En neem een kijkje in de wereld van berging en transportbegeleiding. Bij Code95 Academie Nederland kun je terecht met vragen over opleidingen en werken in deze speciale transportsector.

Scania daagt vrachtwagenchauffeurs van alle leeftijden uit om hun vaardigheden te tonen en om deel te nemen aan de Scania Driver Competitions 2018-2019. Tijdens de 5e editie van het Mega Trucks Festival vindt de finale voor Nederlandse deelnemers plaats. In samenwerking met O.S.C. (Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten) voeren de finalisten binnen en buiten de Brabanthallen diverse opdrachten uit. Dat zijn onder andere zuinig rijden, lading zekeren, theoretische kennis en controle van het voertuig. Publiek kan het van dichtbij aanschouwen en aanmoedigen. En zelf ook prijzen winnen bij het Scania-podium in Hal 7.

RadioNL presenteert leukste muziek van Nederland. Zij brengen onder andere Tina Trucker, Johnny Sleegers, Hessel Wijkstra en Johnny Bolk mee naar de Brabanthallen. Verschillende verenigingen presenteren hun (stuurmans)kunsten op de radiografische modelbanen. En ook is het weer genieten van privéverzamelingen en diverse LEGO kermissen en transport.

Terugblikken op afgelopen editie? Foto's bekijken? Check de Facebookpagina