Veelgestelde Vragen


Welke maatregelen gelden er rondom Corona?
Vanaf 13 november 2021 gelden er in Nederland nieuwe maatregelen met betrekking tot doorstroomlocaties, waaronder dit evenement in de Brabanthallen. De overheid verplicht om alle bezoekers van 13 jaar en ouder te controleren op het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs. Dit coronatoegangsbewijs toont aan dat je volledig gevaccineerd bent, een negatieve test binnen 24 uur hebt gehad óf in de afgelopen 6 maanden corona hebt gehad en daar volledig van hersteld bent.

Is dit evenement veilig te bezoeken?
Bij de ingang van de centrale entreehal zullen alle bezoekers van 13 jaar en ouder gecontroleerd worden op het coronatoegangsbewijs. Binnen zijn alle maatregelen genomen om onderling voldoende afstand te kunnen houden. Looppaden zijn extra breed, dit ook in verband met brandveiligheid. De oppervlakte van de hallen zijn gezamenlijk ca. 35.000 m2, waardoor het onderling 1.5 meter afstand houden goed mogelijk is. Voor doorstroomlocaties (zoals dierentuinen, pretparken, Efteling en Brabanthallen) gelden géén maximale  bezoekersaantallen en zijn vaste zitplaatsen niet verplicht. De Brabanthallen hebben reeds het ventilatiesysteem aan de nieuwste eisen laten aanpassen, zodat er continu verse en schone lucht wordt ingeblazen. Met de Veiligheidsregio is nauw contact en alle maatregelen vanuit de Rijksoverheid worden opgevolgd. Het evenement is dus voor iedereen veilig te bezoeken.

Is het dragen van een mondkapje in de Brabanthallen verplicht?
Nee, doordat alle bezoekers van 13 jaar en ouder gecontroleerd worden op het coronatoegangsbewijs, is het dragen van een mondkapje tijdens het evenement niet verplicht. Het is ook niet verboden, dus voor wie zich er prettig bij voelt, is vrij om zelf een mondkapje te dragen. Voor wie symptomen als verkoudheid, benauwdheid of koorts heeft, blijft thuis en laat zich testen.

Kan ik gebruik maken van de horeca?
De Brabanthallen dragen zorg voor de horeca en zijn er in gespecialiseerd dit voor een ieder veilig te doen. Omdat alle bezoekers van 13 jaar en ouder bij binnenkomst gecontroleerd worden op het coronatoegangsbewijs, zijn alle restaurants en terrassen voor iedereen toegankelijk. Draag zelf zorg voor het onderling afstandhouden van 1.5 meter en geef elkaar de ruimte. Bij de horecagelegenheden zullen desinfectiemiddelen voor de handen aanwezig zijn.

Zijn tickets aan de kassa te koop?
Ja, entreetickets zijn aan de kassa's van de Brabanthallen te koop. Klik hier voor de tarieven. Online tickets worden via Ticketcounter aangeboden. Telefoonnummer Ticketcounter: +31 (0)10 751 64 00 en e-mailadres: info@ticketcounter.nl.

Wat kost parkeren?
De Brabanthallen brengen € 10,00 parkeergeld per auto in rekening. U kunt een parkeerticket aanschaffen bij de automaten in de Centrale Entreehal of direct bij aankoop van tickets aan de kassa. Vragen of klachten over parkeerbeheer? Bel: 073-629 3911 of meldt u aan de kassa's in de Centrale Entreehal.

Wat zijn de openingstijden?
Zowel op zaterdag als op zondag is publiek welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Standhouders mogen vanaf 08.00 uur naar binnen en dienen ook vanaf 17.00 uur de Brabanthallen te verlaten. Door de aangescherpte (corona)overheidsmaatregelen verzoeken wij iedereen de Brabnthallen om uiterlijk 17.00 uur te verlaten.

Mag een deelnemer overnachten?
In verband met veiligheid en verzekering, is het niet toegestaan te overnachten in de Brabanthallen. Ook de deelnemers die (kosteloos) hun vrachtwagen in de hallen plaatsen, mogen hierin niet overnachten. In de directe omgeving zijn verschillende hotels, klik hier voor diverse adressen.

Zijn de Brabanthallen met het Openbaar Vervoer bereikbaar?
Brabanthallen 's-Hertogenbosch bevindt zich op loopafstand van het ’s-Hertogenbosch Centraal station. U bereikt Brabanthallen 's-Hertogenbosch vanaf het Centraal Station te voet in ongeveer 15 minuten. U dient daarbij de stationsuitgang “Brabanthallen” te nemen en de borden “Brabanthallen” te volgen. Plan uw reis naar Brabanthallen 's-Hertogenbosch via 9292.nl.

Is het evenement rolstoeltoegankelijk?
Ja, de Brabanthallen zijn geheel rolstoeltoegankelijk. Nabij de hoofdingang (Centrale Entreehal, hal 8) bevinden zich invalideparkeerplaatsen. Op diverse plekken zijn invalidetoiletten, waar gratis gebruik van gemaakt kan worden. De EHBO bevindt zich in de Centrale Entreehal.

Is er een plattegrond beschikbaar?
Ja, klik hier voor de plattegrond.

Mag mijn hond mee naar binnen?
Ja, maar uitsluitend (kort) aangelijnd. Het is een familie-evenement er zijn dus ook veel kleine kinderen aanwezig. Houdt het voor iedereen veilig en gezellig.