Home


Op zaterdag 7 en zondag 8 december 2024 staan de Brabanthallen weer geheel in het teken van het grootste indoor truck evenement van de Benelux, het Mega Trucks Festival. Na een zeer geslaagd evenement in december vorig jaar, waarbij standhouders, deelnemers en publiek in groten getale naar de Brabanthallen kwamen, belooft de achtste editie een nog groter transportfeest te worden. Wat kun je verwachten? Binnen in de hallen worden ruim 400 vrachtwagens opgesteld. Trucks van alle merken, die allemaal de moeite van het bekijken waard zijn. Aangevuld met standhouders en een gezellige chauffeursmarkt. Importeurs en dealers presenteren de nieuwste snufjes en E-technologie. Er is ruimte voor modelbouw, Lego©, muziek en live optredens van verschillende artiesten. De kinderhoek en gezellige terrassen maken een dagje uit helemaal compleet.

Presentatie truckmerken
Wie de Brabanthallen nadert, weet meteen waar het om gaat. Buiten staan diverse kranen en vrachtwagens opgesteld. Via de Centrale Entreehal wandel je naar de Bedrijswagenhal en bezoek je de truckdealers. Zij presenteren de laatste ontwikkelingen en informeren graag over duurzaamheid in het transport. Uiteraard brengen zij demovoertuigen en de mooiste klantenwagens mee. Voor wie zijn / haar 'race skills' wil uitproberen, kan terecht op de simulator van Apollo Tyres. 

Maar niet alleen importeurs, ook andere bedrijven komen graag met jou in contact. In Hal 1 staan de specialisten in o.a. trailers, verticaal transport, opleiding, hijsen en bergen. Bezoek stands van o.a. Nooteboom Trailers, Mammoet, M.J. van Riel, Fassi en Hiab. Diverse transportbedrijven, op zoek naar personeel, pakken groots uit. Bezoek daar Simon Loos, VSDV, Van der Werff Logistics, Sanders Fritom, DHL en diverse anderen. De politie is aanwezig om uitleg te geven over transport criminaliteit, waar ieder chauffeur slachtoffer van kan worden zonder er zelf weet van te hebben. En het CBR toont wat drank en drugs kunnen doen met jouw rijvaardigheid.

Entertainment
Opnieuw zal RadioNL de muziekale invulling verzorgen. Vanaf het hoofdpodium in Hal 2 verzorgen zij muziek, entertainment, spelletjes en zullen diverse artiesten live optreden. De catering van de Brabanthallen draagt zorg voor de aanleg van een ruim horecaterras, waar verschillende versnapering verkrijgbaar zijn.

De jonge bezoekers kunnen zich vermaken bij de kids corner, met o.a. een zweefmolen, springkussen en ballonnenclown. Vereniging De Bouwsteen zorgt voor Lego bouwwedstrijden, met prijsjes voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Er zijn verschillende privéverzamelingen te bewonderen en leden van vereniging Modeltruckers.nl vertonen hun stuurmanskunsten op de door hen fraai aangelegde radiografische modelbaan.

En voor de fans en volgers van Martijn Kuipers (Knippie Knippie Kuipers) wordt er op verschillende momenten een 'Meet & Greet' georganiseerd. Je kunt dan een handtekening scoren of op de foto met Martijn. Ook zijn in de fanshop kleding en gadgets verkrijgbaar... is dat niet schitterønt!?

Chauffeursmarkt
Maak een rondje over de gezellige chauffeursmarkt in Hal 6, hier kom je zeker nog een keertje terug.
Voor aanschaf van een speciaal schaalmodel, accessoires, kleding óf dat specifieke speeltje voor de kleine. Er is voor elk wat wils! Ook stichting Noah4All zal met de promotrailer hier aanwezig zijn. Ondersteun hun door de aanschaf van mascotte Taggo of een vrijwillige bijdrage. Hun inzet voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, verdient alle steun.

In Hal 4 staan bekende en nieuwe standhouders, die zeker óók een bezoekje waard zijn. Zoals verhuurbedrijven die op verschillende manieren flexibiliteit in het wagenpark bieden, zoals Kuijpers en Collé. Kortom, een bezoek aan het Mega Trucks Festival is de moeite waard voor chauffeurs, transporteurs, ondernemers, familie en een ieder die de transportsector een warm hart toedraagt. Kom 7 en 8 december a.s. gezellig met z'n allen naar de Brabanthallen!