Home


De vierde editie van het Mega Trucks Festival zit er alweer op. Op zaterdag 16 en zondag 17 december 2017 stonden de Brabanthallen 's-Hertogenbosch weer in het teken van het grootste indoor truckfestival van de Benelux. Twee sfeervolle dagen, voor chauffeurs, hun gezin en een ieder die de transportsector een warm hart toedraagt. Indoor truckshow, demo’s, chauffeursmarkt en volop entertainment en kinderplezier. Ruim 32.000m2 vermaak, met voor elk wat wils.

Eyecatcher
Wie de Brabanthallen naderde, wist meteen waar het om ging... buiten stonden diverse kranen en vrachtwagens opgesteld. Binnen in de Centrale Entreehal was de nieuwe aanwinst van de firma Veenplant de absolute eyecatcher. De Scania S en aanhanger zijn geheel in stijl en op de achterzijde kijkt Max Verstappen je doordringend aan.

Truckmerken present
Publiek liep vanuit de Centrale Entreehal de Langstraathal binnen en betrad zo het evenement. Hier presenteerde de verschillende truckmerken zich. Zo was bij Rüttchen de nieuwe Actros SilverStar Edition te bewonderen, geïnspireerd op de racehistorie van Mercedes-Benz. In het design zijn dan ook duidelijk de Mercedes-AMG Petronas kleuren uit de Formule 1 terug te zien. MAN presenteerde de PerformanceLion, een speciale editie met unieke uitstraling en veel exclusieve details. Op de stand van Iveco pronkte o.a. de nieuwe Stralis NP "Wolf Edition". De witte Stralis cabine werd compleet gewrapped in een prachtige “special paint” look & feel en was maar net op tijd voor het festival klaar.

Truck of the Year 2018
Van Hooft Bedrijfswagens showt traditiegetrouw recent afgeleverde DAF’s van hun klanten. Maar dit jaar mochten natuurlijk de New CF en XF niet ontbreken, welke onlangs zijn verkozen tot International Truck of the Year 2018. Voor het eerst waren Renault Trucks en BAS Truck Centre aanwezig. Zo werd ook de Safety Truck van Volvo getoond. En voor wie schaalmodellen,
accessoires, kleding, speelgoed of andere toebehoren zocht, kon uitgebreid worden geshopt op de gezellige chauffeursmarkt.

Entertainment
Op veler verzoek keerde RadioNL terug op het podium en bracht diverse artiesten mee naar de Brabanthallen. Publiek kon plaatsnemen op het grote terras, voor een hapje en een drankje, en genieten van de (live)muziek. Vanaf het podium werden leuke prijsjes weggegeven. Kinderen konden zich vermaken bij de kids corner. Genieten van de draaimolen, schminken of uitleven in ballenbak, terwijl papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, familie en vrienden konden bijkletsen. En ook ontbrak de indoor zandbak niet.

Festijn met Bouwsteentjes
De Nederlandse LEGO® club Vereniging De Bouwsteen hield voor het eerst in dit weekend hun “Festijn met Bouwsteentjes” in de Brabanthallen. Hier konden bouwers, verzamelaars en liefhebbers van LEGO® hun hart ophalen. Er waren fraaie bouwwerken, treinbanen, radiografisch bestuurbare LEGO® en bouwwedstrijden.