Oldtimer Regeling


UPDATE: De inschrijvingen voor deelname met de vrachtwagen of oldtimer zijn gesloten. Voor 2017 is het niet meer mogelijk om uw truck te showen aan het publiek. Een ieder die reeds ingeschreven is en van ons een bevestiging heeft ontvangen, is uiteraard welkom! Ook kunt u, als u reeds bent ingeschreven, nog gebruik maken van de Evenementenregeling.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Door de Evenementenregeling kan met geschorste voertuigen van 15 jaar en ouder toch gebruik gemaakt worden van de openbare weg. De Belastingdienst heeft het Mega Trucks Festival erkent, zodat geschorste oldtimers (ook uit de overgangsregeling) naar de Brabanthallen kunnen komen.

Als een geschorst voertuig in het kader van de evenementenregeling op de weg komt, hoeft er géén motorrijtuigenbelasting betaald te worden en is de APK verplichting (personenauto’s/bedrijfsvoertuigen) niet van kracht. Wél moet het voertuig ‘APK waardig’ zijn (het zou anders door de politie van de weg gehaald kunnen worden). Gebruikers van deze regeling, dienen zich ervan te vergewissen dat hun polis WA-verzekering bij schorsing c.q. het ontbreken van een geldige APK niet uitsluit; het voertuig dient bij gebruik op de openbare weg WAM verzekerd te zijn.

Vermeldt bij het insturen van de foto erbij dat je gebruik wenst te maken van de Evenementenregeling! De organisatie draagt zorg voor aanmelding bij de Belastingdienst voor de heen- en terugrit.